Probeer Skip-Care en kom erachter wat je huid écht nodig heeft.

Waar je huid in de winter behoefte heeft aan rijkere en vollere crèmes, merk je dat de lente om lichtere varianten en face mists vraagt. Dus, gaat de zon schijnen, de bloemetjes bloeien en wordt het wat warmer buiten? Dan is het misschien tijd om door je badkamerkastjes te gaan om te zien waar je huid nou écht naar verlangt.

Geef je huid eens een goede break en onderga de Koreaanse Skip-Care. Een nieuwe skincare hype waar je huid een heuse detox krijgt door een aantal producten te skippen.

Skip-Care, hoe begin je ermee?

Het lijkt wel of er steeds meer nieuwe producten bij komen: reinigingsmelk, reinigingsgel, een scrubje hier, een masker daar, een flufje micellair water, toners, serums, dag- en nachtcreme en dan nog een aparte crème voor je ogen. Allemaal leuk en aardig, maar met zoveel verschillende ingrediënten zie je door de bomen het bos soms niet meer. En laag op laag kan een tegenovergesteld effect hebben.

Dus ga je minderen. Maar waar begin je precies? Wanneer het seizoen verandert is het belangrijk om jezelf eerst af te vragen wat je huid nodig heeft en welke resultaten je wil behalen. Voelt je huid droog of juist vettig aan of heb je last van acne? Wil je van puistjes af of van die donkere vlekjes door hyperpigmentatie?

Daarna is het tijd om je verzorgingsproducten te analyseren en zonodig een selectie te maken van welke producten het beste voor je werken. Check van elk product welk ingrediënt het beste een bepaald probleem tackelt en hoe jouw huid op bepaalde ingrediënten reageert.

Puistjes zichtbaar sneller doen verdwijnen?

Gratis sample aanvragen Probeer ZitGobbler van Blositive
Gratis sample aanvragen Probeer ZitGobbler van Blositive

De ultieme routine

Nu we weten dat het gebruik van teveel producten averechts werkt, ben je vast reuze benieuwd wat je dan wel moet doen. Het belangrijkste is dat jouw huid in balans gebracht wordt en om deze balans te krijgen moet je jezelf aan de volgende vier – essentiële – stappen houden:

1. Schoonmaken | Erg belangrijk voor de conditie van je huid.
2. Exfoliëren | hoe vaak je dit doet is per huid afhankelijk, kijk wat het beste bij jouw huid past.
3. Serum | Werkt beschermend, gebruik het voor het opbrengen van een crème.
4. Hydrateren | Last, but not least: houdt je huid soepel en gezond.

Welke je producten je wel of niet moet gebruiken is geheel aan jou, jij weet wat het beste voor jouw huid werkt. Wel raden we aan om eens in de zoveel tijd in te checken met jezelf en je huid om te zien waar je op dat moment behoefte aan hebt. Ga voor een routine die jou een stralende en bovenal gezonde huid bezorgt.

Less is more, maar vergeet je SPF niet!

Vraag jezelf af wat je nodig hebt en bepaal vanuit daar welke producten je uit je beauty en skin routine kan skippen. Dat betekent overigens niet dat je alles hoeft weg te gooien, maar vooral dat je kritisch kijkt naar de eerste behoefte van je huid.

Wat je wel echt nooit (never ever) mag vergeten, vooral niet in de zonnigste maanden van het jaar: zonnebrand of dagcrème met SPF. UVA en UVB straling kan het hele jaar zorgen voor uitslag, acne en huidveroudering, zorg dat je dit voor bent en bescherm jezelf en je huid.

PRO-TIPS

1. Het slikken van vitamine C kan helpen om collageen op te bouwen, dit houdt je huid soepel. Daarnaast helpt het je huid te beschermen tegen vrije radicalen die donkere plekjes op je huid kunnen veroorzaken.
2. Benzoyl Peroxide en Salicylzuur zijn twee van de meest voorkomende ingrediënten in producten tegen acne. Ze exfoliëren de huid en helpen vuil, olie en dode huidcellen te verwijderen, maar als het niet verantwoord gebruikt wordt kan het je huid extreem uitdrogen. Pas hier dus altijd goed mee op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe Blositive blogartikelen.

Laatste berichten